Muzica
"Muzica ne face sa vedem ce este ascuns" - Virginia Woolf
"muzica este un rau ce ma poate taia ca pe o campie" - Lefteris Poulios
 "Daca vrei sa faci muzica buna, trebuie sa pui alaturi atat note albe, cat si note negre.."
Richard Milhous Nixon

Floare Albastra   ·   Adi Manolovici Group   ·   Harap Alb   ·   Interval

Rezumat al activitatii muzicale :
Am facut studii de instrument (chitara bas) si teorie muzicala la Scoala Populara de Arta ,la aceeasi clasa (profesor Eugen Tegu) cu Emil Viciu (chitarist la Sarmalele Reci, impreuna cu care am si format prima trupa). Am luat lectii particulare de chitara clasica .In copilarie am luat lectii de acordeon ,vioara si oboi.
Am fost membru al grupurilor rock : Interval (intre 1990-1992 ,heavy si speed metal) ,Floare Albastra (1992-1996 ,rock progresiv si jazz-rock) ,Adi Manolovici Group (1996-1997 ,funk & fusion) si Harap Alb (1998 ,hard rock ) ,cu care am avut numeroase aparitii in videoclipuri sau interviuri la posturile TV ,la radio si in presa scrisa, in cea romaneasca precum si in cea straina.
Am cantat pe scene din Brasov ,Buzau ,Craiova ,Ploiesti ,Giurgiu ,Targu Mures ,Ramnicu Valcea ,Campulung Muscel ,Reghin ,Rovinari ,Odorheiu Secuiesc ,Sfantu Gheorghe ,Mamaia, Costinesti si majoritatea salilor si cluburilor din Bucuresti ,inclusiv Sala Polivalenta si Sala Palatului.
Am fost in trupa de acompaniament a lui Adrian Pintea si a lui Ilie Stoian.
Am publicat articole cu subiect muzical in revista "Vox Pop Rock"  si cotidianul "Oglinda" si am colaborat la revista  de cultura underground "sBrot".
Pe aceste pagini voi incerca sa rememorez cateva momente din aceea istorie a rock-ului romanesc pe care am trait-o in aceasta perioada de un deceniu de activitate muzicala.
Aceasta este prima formula de trupa rock in care am activat, sub numele "Rocksana" (in corpore barosana!) ,dar care nu a avut succese majore ,desi in componenta sa erau (sus, de la stanga la dreapta) : Emil Viciu (actualmente chitarist la Sarmalele reci) , Adi Sarbu (chitarist in voga dupa aceea, trecand prin Interval, Metrock, Voltaj) si Adi "Grasu" tobosarul (care era si cel mai talentat dintre toti ,autor de piese si texte remarcabile, dar care s-a lasat prematur de muzica , destramand si trupa aceasta prin gestul sau). Eu sunt cel de pe scaun.
Vrei sa ne intalnim gandurile ? Vino pe forumul meu Plin de cuvinte.

Note despre subiectul muzica :
*Adolf Hitler a fost categoric impotriva jazzului ,pe care l-a caracterizat ca pe o muzica inferioara ce putea sa altereze rasa ariana
*Johnny Rotten (chitarist la Sex Pistols) : "Eu nu suport solourile de chitara. Din doua motive : in primul rand nu stiu sa le interpretez si in al doilea rand ,tot nu pot sa le suport"
*In septembrie 1976 ,in topurile britanice ajungea intre primele locuri ,piesa "Doina de jale" ,interpretata de Gheorghe Zamfir
Intra in grupul de discutii culturale
Powered by groups.yahoo.com
Te mai intereseaza cartile ?! Comanda online AICI
Intra pe FORUM si vezi ce se mai discuta in mediul artistic !